50. rođendan Kerempuha

50. rođendan Kerempuha

Točno prije 50 godina 25. ožujka 1964. godine u kavani Bled u Medulićevoj ulici je nastalo Satiričko kazalište Kerempuh, koje je do sada osvojilo brojne nagrade i priznanja za svoj rad. Kerempuh  je u proteklih pet desetljeća ostvario preko 215 premijera, odigrao 20.392 predstave, koje je pogledalo 6.640.062 ljudi. Program se odvijao na tri pozornice ˝Velika scena˝, ˝Vidra˝ i ˝Noćna scena˝.

Jučer su povodom obilježavanja 50. godina postojanja kazališta Kerempuh, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i glumica Elizabeta Kukić otkrili prvu zvijezdu na kazališnoj stazi, koja je posvećena osnivaču ovog satiričnog kazališta Fadilu Hadžiću.

Točno prije 50 godina 25. ožujka 1964. godine u kavani Bled u Medulićevoj ulici je nastalo Satiričko kazalište Kerempuh, koje je do sada osvojilo brojne nagrade i priznanja za svoj rad. Kerempuh  je u proteklih pet desetljeća ostvario preko 215 premijera, odigrao 20.392 predstave, koje je pogledalo 6.640.062 ljudi. Program se odvijao na tri pozornice ˝Velika scena˝, ˝Vidra˝ i ˝Noćna scena˝.

„Ima ljudi koji su uvelike zadužili naš grad i zemlju i ostavili neizbrisiv pečat, a jedan od njih je i naš Fadil. On je bio toliko skroman da bi, da je ovdje s nama, rekao niste trebali i mahnuo bi rukom. Od srca čestitam i zahvaljujem i svom prijatelju Dušku Ljuštini na svemu što je zadnjih gotovo 40 godina napravio za kulturu grada Zagreba i Hrvatske“, rekao je gradonačelnik Bandić.

Ravnatelj Kerempuha Duško Ljuština najavio je otvaranje četvrte scene u Beču, gdje kazalište gostuje svaka dva mjeseca. Ovom je prigdom predstavljenja monografija 50 godina Satiričkog kazališta Kerempuh autora Hrvoja Ivankovića, a prikazan je i film Tonka Jovića Portreti: Fadil Hadžić.

(zg-magazin)