4. Izlog suvremenog zvuka u SC-u

4. Izlog suvremenog zvuka u SC-u

Izlog suvremenog zvuka je međunarodni festival suvremene glazbe, a na svom četvrtom izdanju okupit će stotinjak umjetnika iz dvanaest zemalja: Austrije, Francuske, Hrvatske, Mađarske, Meksika, Nizozemske, Norveške, Poljske, Portugala, SAD-a, Švedske i Velike Britanije.

Od 4. do 7. svibnja, glazbenici, glazbeni istraživači, umjetnici zvuka, skladatelji i performeri u četiri će se dana publici Izloga predstaviti kroz 30 programa. Proljetno glazbeno druženje u Studentskom centru okuplja vodeća imena suvremene glazbene scene kao i ona koja tek dolaze.

Ovogodišnji Izlog otvara se nastupom njegovih najmlađih sudionika, polaznika 4-mjesečne radionice pod vodstvom glazbenika i skladatelja Nenada Sinkauza. Pioniri Tvornice zvuka, odnosno mali budući glazbenici u dobi od 7 do 10 godina, kratkim nastupom uvest će nas u svijet elektronike i improvizacije. Mjesto događanja MM centar.

Glazba domaćih predstavnika Šumovi protiv valova varira od ambijentalne glazbe preko elektronike i psihodeličnog zvuka 60-ih do suvremenog i eksperimentalnog izričaja. Kombinacija Labradforda, Morriconea i Clustera.

Izlog se ove godine može pohvaliti i s dolaskom „stare“ garde improvizatora, multiinstrumentalista Freda Fritha, klarinerista Tima Hodgkinsona te bubnjara Chrisa Cutlera, odnosno bivših članova kultnog engleskog avangardnog rock benda Henry Cow.

Nadalje, Izlog će u suradnji s Nicole Hewitt i Anom Hušman ove godine ugostiti Odsjek za animirani film i nove medije pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu – OZAFIN ALU. Karlo Pavičić Ravlić predstavit će svoj rad Medijski telefon, Roko Crnić performans Stolac, stol i stolica, a jedno od ključnih djela Alvina Luciera Vespers (1969.) izvest će grupa studenata OZAFIN-a.

Ove godine za publiku Izloga pripremljeno je iznenađenje – izlet u Budimpeštu, u nedjelju 8. svibnja, u prostorno-zvučni institut u Budimpešti – novi centar za istraživanja i razvoj na području spatial sounda. Otvoren je i trajno smješten u Budimpešti prije nekoliko mjeseci, a osnovao ga je kolektiv inženjera, istraživača i umjetnika 4DSOUND koji od 2008. godine kontinuirano radi na razvoju prostorno-zvučne tehnologije.

Ulaznice za izlet Izloga su u prodaji i mogu se kupiti na blagajni Teatra &TD.

Program 4. Izloga suvremenog zvuka

(Zg magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni