37. Zagreb salon: Međunarodna izložba fotografija

37. Zagreb salon: Međunarodna izložba fotografija

(Naslovna fotografija: Mohammed Alnaser „Wild Run“)

37. Zagreb salon – Međunarodna izložba fotografija počinje u srijedu, 9. studenoga u 19 sati u Muzeju Mimara. Izložbu je moguće pogledati do 24. studenoga.

Fotoklub Zagreb ima dugu povijest budući da je osnovan 1892. godine i svrstava se u najstarije fotoklubove na svijetu koji su nastali u drugoj polovici 19. stoljeća. Tijekom svojeg postojanja i djelovanja Fotoklub Zagreb je iznjedrio mnoge hrvatske fotografe te je dao značajan doprinos ukupnoj umjetničkoj fotografji u Zagrebu ali i u cijeloj Hrvatskoj. Djelatnost Fotokluba Zagreb pokriva dosta široko područje: nakladničku djelatnost, organiziranje tečajeva i radionica, postavljanje izložbi u zemlji i inozmestvu, različita predavanja, susreti….

Izložba Zagreb salon je međunarodnog karaktera. Riječ je o revijalnoj izložbi na kojoj sudjeluju fotografski amateri iz cijelog svijeta. Održava se svake dvije godine u Zagrebu uz sudjelovanje nekoliko stotina fotografa. Još od 1979. Zagreb salon se održava pod pokroviteljstvom FIAP-a (Fédération Internationale de l’Art Photographique).

Na ovogodišnjem Zagreb salonu bit će izloženo 80 fotografija, uglavnom nagrađenih autora. Izložba pokriva četiri teme: slobodna u boji, slobodna crno bijela, detalj i putovanja.

Pokrovitelji Zagreb salona su FIAP i Hrvatski fotosavez, a po prvi puta kao pokrovitelj se pridružilo i američko udruženje PSA (Photographic Society of America).

(Zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni