36. Večeri na Griču u organizaciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog

36. Večeri na Griču u organizaciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog

U četvrtak u Klovićevim dvorima održana je tiskovna konferencija povodom 36. Večeri na Griču u organizaciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. One se i ove godine održavaju od 27. lipnja do 9.srpnja na staroj znanoj lokaciji: Klovićevim dvorima.  Na tiskovnoj konferenciji tim povodom govorili su, Dražen Siriščević ravnatelj dvorane Lisinski, Tomislav Mužek, prvak Opere HNK, Krunoslav Marić ispred Zagrebačkih solista, kao i Vesna Kusin zamjenica gradonačelnika.  Kako je izjavio direktor Lisinskog,  ovo je po prvi puta da je dvorana Vatroslav Lisinski “naslijedila” ovu manifestaciju od Koncertne dvorane.

Dražen Siriščević smatra kako je “program čista petica, pet sjajnih programa, pet glazbenih senzacija”. Pritom je nadodao, kako će u spomenutom razdoblju na Griču nastupati  Capella Cracoviensis,poljski virtuozi, Karlheinz Miklin, austrijski saksofonist i skladatelj, legenda europskog jazza, zajedno sa jazz sastavom. Osim njih nastupit će i  Zagrebački solisti s  Marcom Coppeyem, poznatim čelistom; kao i  atrakcija iz Amerike The Oakland University Chorale uz Akademski zbor ‘Ivan Goran Kovačić’ ali i operna zvijezda Tomislav Mužek.

Krunoslav Marić iz Zagrebačkih solista iskoristio je priliku da predstavi nosač zvuka Solista i Marca Coppeya u izdanju njemačke izdavačke kuće Audite s tri koncerta za violončelo, a na njegove riječi se nastavio prvak Opere zagrebačkog HNK. Mužek je najavio otklon od klasičnog repertoara jer kako sam navodi, uskoro se bliži dvadeset godina njegove karijere i želi počastiti publiku programom koji od njega ne bismo očekivali. Prvi dio Mužekova programa činit će talijanske canzone, dok će drugi dio biti iznenađenje. Otkrio je samo podatak da se radi o programu koji je njemu emotivno bitan te da će ga pratiti glazbenici koji nisu svi iz sfere klasične glazbe.

Zaključno, treba napomenuti, kako su koncerti organizirani pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Ministarstva kulture, Turističke zajednice grada Zagreba te uz podršku Veleposlanstva Republike Poljske i Austrijskog kulturnog foruma. (Zg magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni