35. Večeri na Griču

35. Večeri na Griču

U bogatoj ljetnoj ponudi grada Zagreba svoje mjesto zauzimaju i popularne Večeri na Griču.

Večeri na Griču su jedan od najstarijih i najpopularnijih festivala klasične glazbe, a po 35. put zaredom počinju u utorak 28. lipnja i trajat će sve do 24. srpnja.

Koncertna direkcija Zagreb (KDZ) tradicionalno organizira Večeri na Griču, a njihovo 35. izdanje je u znaku suradnje s Galerijom Klovićevi dvori, i uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba. Tako će, uz brojne koncerte pretežito ozbiljne glazbe, ali i one za ljubitelje zabavnijih tonova, biti priređene i tri velike izložbe – “Više od kulture” – izložba odabranih plakata KDZ-a, retrospektivna izložba Zlatka Price, a Klovićevi dvori predstavit će i dio svoga bogatoga fundusa koji se ne vidi, – zbirke umjetnika, donatora i kolekcionara. Odigrat će se i nekoliko kazališnih predstava, a bit će predstavljena i bogata folklorna te etno baština.

Među brojnim velikim glazbenim imenima na Večerima na Griču prvi put nastupit će i Antoine Boyer, najznačajniji i najperspektivniji gipsy jazz gitarist na svijetu, pa će tako na programu zagrebačkoga koncerta 9. srpnja u 21 sat na Platou Gradec biti najpoznatije autorske skladbe Djanga Reinharda i Stephana Grappelija, a koncert će upotpuniti i nastup dramskoga pisca, scenarista, skladatelja i glazbenika Mate Matišića na gitari te akademskoga glazbenika Jurice Štelme na kontrabasu.

(Zg-magazin)