32 natjecatelja na državnom natjecanju u oranju

32 natjecatelja na državnom natjecanju u oranju

Foto: Hrvatska udruga  za organizaciju natjecanja u oranju

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi predstavnike Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača, predvođene predsjednicom Draženkom Grah.  Na sastanku je bilo riječi o 15. državnom natjecanju u oranju koje će se održati u Kupinečkom Kraljevcu 1.i 2. rujna.

Novinarima se  najprije obratila  Draženka Grah koja je i sama natjecateljica. Izjavila je kako iz godine u godinu interes za natjecanje raste. Pritom je nadodalaOve godine, na parceli od 16 hektara, sudjelovat će 32 natjecatelja iz 16 županija te natjecatelji u oranju sa konjima. Konačno, istaknula je i to  kako se ne gleda vrijeme nego kvaliteta oranja.

Na njezine riječi, osvrnuo se i pročelnik iz Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, Emil Tuk. Smatra kako je  Grad Zagreb, kao domaćin i pokrovitelj natjecanja, pomogao organizacijski i financijski. Osim toga rekao je kako ovom natjecanju pomoći  i Holdingove podružnice Zrinjevac, ZET i Čistoća. Pozvao sugrađane da u što većem broju posjete natjecanje za koje će biti organiziran besplatni prijevoz sa Zagrebačkog Velesajma.

Dok ovo pišemo, spomenimo i to kako se u petak održalo natjecanje orača za Koprivničko – križevačku županiju, na parceli Lazine uz prometnicu Đelekovec – Šoderica, te se trinaest najboljih kvalificiralo na spomenuto državno natjecanje.  (M.K)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni