3. dani Slavonije u Zagrebu

3. dani Slavonije u Zagrebu

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je u ponedjeljak 19. rujna na Trgu bana Jelačića manifestaciju Dani Slavonije u Zagrebu, izložbeno-prodajnu sajamsku priredbu u organizaciji Udruge branitelja proizvođača Panonija, koja se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

“Drago nam je da ste ovdje, da ćete svoje proizvode predstaviti građanima i gostima Zagreba, da ćemo se družiti“, rekao je gradonačelnik, napomenuvši da su se prije dva dana na Trgu predstavili Zagorci, a uskoro će i Ličani.

“Dani Slavonije u Zagrebu održavaju se treći puta za redom, a ove godine u okviru Sajma imamo više od 100 izlagača i goste iz drugih dijelova Hrvatske”, istaknuo je predsjednik Udruge branitelja proizvođača Panonija Pavo Baotić.

Udruga okuplja OPG-ove, obrte, poduzeća, zadruge, te kućne radinosti i slične subjekte čiji su osnivači/nositelji branitelji ili članovi njihovih obitelji, koji su registrirani za proizvodnju slavonskih delicija i tradicijskih rukotvorina.

Građani će moći uživati u autohtonim prehrambenim proizvodima, nastupima tamburaških sastava i KUD-ova, bogatim živopisnim narodnim nošnjama i zaboravljenim zanatima.

(Zg-magazin)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t