3. dani Slavonije u Zagrebu

3. dani Slavonije u Zagrebu

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je u ponedjeljak 19. rujna na Trgu bana Jelačića manifestaciju Dani Slavonije u Zagrebu, izložbeno-prodajnu sajamsku priredbu u organizaciji Udruge branitelja proizvođača Panonija, koja se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

“Drago nam je da ste ovdje, da ćete svoje proizvode predstaviti građanima i gostima Zagreba, da ćemo se družiti“, rekao je gradonačelnik, napomenuvši da su se prije dva dana na Trgu predstavili Zagorci, a uskoro će i Ličani.

“Dani Slavonije u Zagrebu održavaju se treći puta za redom, a ove godine u okviru Sajma imamo više od 100 izlagača i goste iz drugih dijelova Hrvatske”, istaknuo je predsjednik Udruge branitelja proizvođača Panonija Pavo Baotić.

Udruga okuplja OPG-ove, obrte, poduzeća, zadruge, te kućne radinosti i slične subjekte čiji su osnivači/nositelji branitelji ili članovi njihovih obitelji, koji su registrirani za proizvodnju slavonskih delicija i tradicijskih rukotvorina.

Građani će moći uživati u autohtonim prehrambenim proizvodima, nastupima tamburaških sastava i KUD-ova, bogatim živopisnim narodnim nošnjama i zaboravljenim zanatima.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni