22. Floraart počinje 29. svibnja

22. Floraart počinje 29. svibnja

Zagrebački gradonačelnik je najavio prijedlog za Zrinjevac – održavanje natjecanja za najljepši balkon, terasu, vrt ili park u Zagrebu, kako bi potaknuo građane da naš grad bude još ljepši i uredniji

Međunarodna vrtna izložba Floraart 2013. bit će održana od 29. svibnja do 2. lipnja na Bundeku, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare koju je sazvao Organizacijski odbor na čelu s predsjednikom – gradonačelnikom Milanom Bandićem . To je već osma godina zaredom  da se Floraart održava na Bundeku.

Bandić je istaknuo da je riječ o jednoj od najvećih međunarodnih vrtnih izložbi u ovom dijelu Europe, koje ima trostruki značaj za Zagreb: turistički,  gospodarsko-produktivni  te edukativno-zabavni. Naime, Izložba iz godine u godinu bilježi oko 100.000 domaćih i stranih posjetitelja kojima pruža mogućnost razmjene iskustava i sklapanja poslova između izlagača. Uz zahvalu djelatnicima Zrinjevca na trudu i profesionalnosti u organizaciji Floraarta, zagrebački gradonačelnik je najavio prijedlog za Zrinjevac – održavanje natjecanja za najljepši balkon, terasu, vrt ili park u Zagrebu, kako bi potaknuo građane da naš grad bude još ljepši i uredniji.

„Ovogodišnji Floraart, koji 22. godinu za redom organizira Podružnica Zrinjevac, uz pokroviteljstvo Grada Zagreba, trajat će pet dana, a očekujemo 144 domaća izlagača i 13 izlagača iz Francuske, Slovenije, Italije, Mađarske, Njemačke, SAD-a i Nizozemske“, najavio je voditelj Podružnice Igor Toljan,.

I ove godine ulaz za posjetitelje je besplatan, a, osim već tradicionalnih stručnih predavanja, kreativnih radionica, predstava za djecu, Natjecanja Hrvatski kup florista, natjecanja Srednjih poljoprivrednih škola, seoskog dvorišta sa životinjama, glazbenog programa, ove će godine mališani uživati u pričama koje će im svaki dan popodne čitati glumac Dražen Bratulić. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni