2. Međunarodni dječji festival Čarobna frula

2. Međunarodni dječji festival Čarobna frula

Festival Čarobna frula na najljepši način promovira Zagreb i domovinu, kroz usta presretne dječice i njihovih roditelja, koji se tijekom festivala upoznaju, druže,  razvijaju svoje samopouzdanje, imaju priliku pokazati svoje umijeće i usporediti ga na zdrav način s umijećem ostalih natjecatelja, jer predivna iskustva koja su doživjeli ostat će im još dugo u sjećanju, poručuju organizatori iz Udruge Dječji zbor „KIKIĆI“ 

2. Međunarodni dječji festival Čarobna frula održat će se od 1. do 4. prosinca u Centru za kulturu i informacije Maksimir.

Riječ je o festivalu natjecateljskog i humanitarnog karaktera, a namijenjen djeci, solistima u dobi od 3 do 15 godina koja na festivalu izvode kvalitetne originalne autorske dječje pjesme prilagođene njihovom uzrastu.

Festival se sastoji od četiri polufinalnih natjecanja i jednog finala. Polufinalna natjecanja za natjecatelje iz Hrvatske održat će se 1. i 2. prosinca, a dva polufinalna natjecanja za natjecatelje iz inozemstva 3. prosinca. Natjecatelje će ocjenjivati stručni i dječji žiri, te im dodijeliti nagrade. U svakoj kategoriji bit će dodijeljena prva, te više drugih i trećih nagrada.

Pobjednici svih kategorija sva četiri dana nastupit će na koncertu finalista  u sklopu Adventa u Zagrebu na Trgu bana Jelačića.

Festival je nastao je 2015. kao plod višegodišnjih napora i kontakata na planu međunarodnog povezivanja u području dječjeg umjetničkog stvaralaštva, umjetničkog stvaralaštva za djecu i naravno glazbe. Prošle je godine okupio 86  natjecatelja iz 6 zemalja, a ove godina natjecat će se 117  sudionika solista i još toliko članova pratećih zborova iz 8 zemalja (Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Mađarska, Slovenija i Srbija).

Termini odrgažavnja polufinala i finalnog natjecanja:

1. polufinale – 1. prosinca u 18 sati

2. polufinale – 2. prosinca u 18 sati

3. polufinale – 3. prosinca u 12 sati

4. polufinale – 3. proinca u 17 sati

FINALE – 4. prosinca u 17 sati

Na međunarodni festival „Čarobna frula“ ulaz je besplatan.

(Zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni