2. Festival maslina u Zagrebu

2. Festival maslina u Zagrebu

Festival maslina u Zagrebu otvorio je u subotu 4. veljače na Zagrebačkom velesajmu gradonačelnik Milan Bandić.

Ovu dvodnevu manifestaciju (4. i 5. veljače) organizirala je neprofitna udruga Zagrebački maslinarski institut uz suorganizaciju Savjetodavne službe RH.

Na ovogodišnjem festivalu maslina ocjenjivala su se najbolja ulja u konkurenciji 163 uzorka iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Također, upriličena je i prodajna izložba ulja u kojoj je sudjelovalo preko 30 OPG-ova, a održano je i 14 stručnih i znanstvenih predavanja o zdravstvenoj i nutritivnoj vrijednosti maslinova ulja te radionice za edukaciju građana, kako prepoznati kvalitete i uočiti mane maslinova ulja, degustacije, gastroshow i druge teme.

(Zg-magazin)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t