2. dječji nogometni kamp nacionalnih manjina u Daruvaru

2. dječji nogometni kamp nacionalnih manjina u Daruvaru

Trodnevni dječji kamp nacionalnih manjina u Daruvaru održava se drugi puta, ove godine u organizaciji HNK Daruvar, uz potporu Grada Zagreba, Grada Daruvara i saborskog zastupnika za češku i slovačku manjinu Vladimira Bileka. Na njemu sudjeluje osamdesetero djece albanske, romske, mađarske, srpske, slovačke i češke manjine, u dobi od 9 do 14 godina.

Kamp je otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u društvu s gradonačelnikom Daruvara Daliborom Rohlikom, saborskim zastupnikom Vladimirom Bilekom, te Nurom Ismailovskom, članicom Odbora za nacionalne manjine i saborskom zastupnicom Erminom Lekaj-Prljaskaj.

“Naša djeca su naše najveće bogatstvo, a naš najveći projekt na kojeg smo posebno ponosni je da smo Zagreb učinili multikulturalnim, multikonfesionalnim i multietničnim”, istaknuo je gradonačelnik Bandić. “Mi te vrijednosti samo ne provodimo, već ih živimo i drago mi je da se, posebice u Daruvaru i Lipovljanima, te vrijednosti također njeguju i razvijaju.”

Gradonačelnik Daruvara i saborski zastupnik Bilek zahvalili su zagrebačkom gradonačelniku i Gradu Zagrebu na pomoći u organizaciji Kampa, napomenuvši da se na ovaj način odmalena djecu uči suživotu i toleranciji.

Prije otvorenja Kampa, gradonačelnik Milan Bandić obišao je s gradonačelnikom Daruvara Daliborom Rohlikom i gradsku tvrtku Darkom, koja se bavi distribucijom plina i vodoopskrbom i odvodnjom, kojoj je Zagreb nedavno darovao rabljene strojeve.

Zg-magazin

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni