12. Cirkuski ulični festival u Samoboru – CU’FUS

12. Cirkuski ulični festival u Samoboru – CU’FUS

(Foto: Ivan Tibor Grujić)

Dvanaesto izdanje cirkuskog uličnog festivala u Samoboru održat će se na Trgu kralja Tomislava i u parku oko Muzeja Samobor, od 19 do 21. svibnja s cjelodnevnim programom. Cu’fus je međunarodni festival cirkuske umjetnosti koji se održava od 2011. Godine u Samoboru.

Cirkuske ulične predstave namijenjene su publici svih dobnih skupina. Umjetnici koji nastupaju na festivalu dolaze iz Švicarske, Italije, Venezuele, Austrije, Hrvatske,… Festival će službeno biti otvoren na Trgu kralja Tomislava, a u paradi otvorenja sudjelovat će umjetnici koji nastupaju na festivalu. Režiju parade potpisuje Mario Kovač.

Program festivala uključuje CirkoKolaž, Otvorenje festivala, Eksperimentalni petak, Cu’fusek, cirkuske ulične predstave, radionice cirkuskih vještina, Chillibar, glazbeni program, prezentacije, izlagače.

CirkoKolaž je cirkuski kabaret produciran od strane organizacijskog tima festivala koji se izvodi na pozornici u parku ispred Muzeja Samobor, kao prvi program festivala. CirkoKolaž namijenjen je najmlađima i odvija se u suradnji s Dječjim vrtićem Izvor iz Samobora.

Cu’fusek je naziv dječjeg programa na festivalu. Program Cu’fusek odvija se u prijepodevnom terminu i uključuje predstave, performanse, glazbu, likovni program, čitanje priča u suradnji s Gradskom knjižnicom Samobor- dječji odjel i cirkuskom umjetnicom.

Radionice cirkuskih vještina održavaju se u subotu i nedjelju od 14-17 sati u parku iza Muzeja Samobor. One uključuju vožnju monocikla, vrtnju hula hoopa, zračne vještine, POI, slackline, žongliranje,.. Osim vođenih radionica ovdje su i hula hoop rekviziti za slobodno korištenje tijekom festivala.

Glazbeni program uključuje glazbenike i eksperimentalne umjetnike koji će svoje izvedbe namijenjene za ples u parku izvesti tijekom subote i nedjelje.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni