U promet pušteno sedam novih vozila hitne medicinske pomoći

U promet pušteno sedam novih vozila hitne medicinske pomoći

Sedam vozila ulazi u sklop hitne medicinske pomoći, a sedam se premješta u sanitetski prijevoz. Cijena vozila je 2.300.000 kuna i ne uključuje dodatnu opremu

Ispred Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba gradonačelnik Milan Bandić pustio je danas u promet sedam novih vozila hitne medicinske pomoći, koja će znatno pridonijeti boljem funkcioniranju službe Hitne pomoći u gradu Zagrebu.

»Najveće bogatstvo ove kuće su njezini djelatnici na čelu s ravnateljem. Bez njih ni ova zgrada, koja je jedna od najljepših u Europi, ni ova vozila ne bi značili ništa. Moja čestitka svim tim ljudima koji su 24 sata u funkciji i na raspolaganju našim sugrađanima«, naglasio je gradonačelnik Bandić.

Prema riječima ravnatelja Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba doc. prim. dr. sc. Dubravka Huljeva novih sedam vozila ulazi u sklop hitne medicinske pomoći, a sedam se premješta u sanitetski prijevoz. Cijena vozila je 2.300.000 kuna i ne uključuje dodatnu opremu.

S obzirom na europske standarde, koji govore da vozilo hitne medicinske ne bi smjelo biti starije od četiri godine, kontinuirano imamo potrebu nabavljati nova vozila. U tijeku je postupak nabave za još osam vozila te dva vozila za prijevoz dijaliziranih bolesnika, istaknuo je ravnatelj Huljev.

Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba ukupno raspolaže s 94 vozila, od kojih su 42 vozila hitne medicinske pomoći, 44 vozila za sanitetski prijevoz te osam kombi vozila za dijalizu. (zg-mag)