Službeno otvorena OŠ Odra

Službeno otvorena OŠ Odra

Nešto prije oglašavanja službenog zvona za početak nove školske godine, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima te u društvu učenika, profesora i roditelja je službeno otvorio Osnovnu školu Odra nakon njezine opsežne rekonstrukcije i obnove.

Nakon što je svim učenicima zaželio uspješnu školsku godinu te mnogo novih prijateljstava i iskustava, gradonačelnik je istaknuo kako je obrazovanje prioritet Grada te da će ova moderno opremljena osnovna škola učenicima pružiti najbolje uvjete za rad i učenje.

Prema riječima pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivice Lovrića, stara  školska zgrada je  gotovo cijela porušena, a na 2.600 kvadrata je izgrađena nova u kojoj će  350 učenika boraviti u najoptimalnijim uvjetima. Kuhinja i blagovaona su moderno opremljene pa će se u školi organizirati produženi boravak za učenike od 1. do 3. razreda.

“Grad Zagreb nastavlja s projektima izgradnje i modernizacije škola, u nadolazećim mjesecima slijede i novi školski objekti te energetska obnova mnogih škola i vrtića. Sve škole su spremne za novu školsku godinu, a povećanje broja polaznika prvih razreda osnovnih škola nam je pokazatelj da je gradska pronatalitetna politika urodila plodom” – zaključio je pročelnik Lovrić.

Novoizgrađena Osnovna škola Odra ima 16 učionica i dvije specijalizirane učionice predmetne nastave. Ispred glavnoga ulaza je izgrađeno košarkaško i malonogometno igralište, a u idućoj školskoj godini se planira izgradnja školske dvorane.

Zg-magazin