Recept dana

Recept dana

U »čušpajzu« koji su nam naši političari stavili na meni ove godine ima svega – mnogo je tu laži, lijenosti, omalovažavanja, licemjerja, bezobzirnosti i bezobraštine. Puno je to začina za naš čušpajz i vjerujem da ste unaprijed siti. Radije bih ga preskočila i uzela samo desert i to po svom izboru

Alisa W.

Siječanj je po običaju više-manje depresivan. Prošli su nam praznici, nema više sjaja, veselja, ostaje depresija, višak kilograma i slaganje plana za 2015. godinu. Zašto je siječanj depresivan? Tko to zna, ali po mnogim istraživanjima je upravo siječanj proglašen „najtugaljivijim“ mjesecom u godini. Možda zbog praznih džepova koji nam ostaju nakon rastrošnog i veselog prosinca, a možda i zbog „čušpajza“ koji su nam naši političari stavili na meni ove godine. Svega tu ima, mnogo je laži, lijenosti, omalovažavanja, licemjerja, bezobzirnosti i bezobraštine. Puno je to začina za naš čušpajz i vjerujem da ste unaprijed siti. Možda se nadaju da će nam pomoći sagorjeti višak kilograma, ja nisam gladna, previše je gorko za moj ukus. Radije bih preskočila i uzela samo desert i to po svom izboru.

Pa evo jednog dobrog recepta:

Dolce vita

Težina: Jednostavno

Priprema:

1. Prije nego počnete raditi ovaj kolač, kalup premažite nesebičnošću i posipajte ljubavlju, a zatim miksajte osjećajnost s iskrenošću, dok ne dobijete osjećaj sreće.

2. Dodajte toleranciju i duhovitost i nastavite sa miksanjem.

3. U posebnoj zdjeli pomiješajte hrabrost, zaigranost i društvenost te postepeno uz lagano miješanje, dodajte smjesi. Vodite računa da vam ne splasne volja!

4. Podijelite masu na dva dijela. U jedan dodajte pustolovinu, (razmutite sa dvije žlice zavodljivosti), a u drugi stavite malo melankolije.

5. Smjesu stavite u kalup i ubacite u zagrijanu dušu i pecite oko 40 minuta ili dok se kolač ne ispeče.

Posluživanje:

Pečeni kolač posipajte smiješkom i poslužite prijateljima i dragim osobama.

Živajte u slatkom životu! Dobar tek!