Radovi na izgradnji žičare Sljeme počinju 25. siječnja

Radovi na izgradnji žičare Sljeme počinju 25. siječnja

(Foto: Milan Bandić / Foto: Facebook)

Na okretištu tramvaja u Gračanskom dolju danas je potpisan ugovor o gradnji žičare Sljeme, čija vrijednost iznosi oko 375 milijuna kuna. Ugovor su potpisali zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i direktor tvrtke izvođača GIP Pionir Ranko Predović.

Nova žičara bit će izgrađena na trasi nekadašnje, a imat će 84 gondola s koje će odjednom moći prevoziti do 10 putnika. Vožnja od Dolja do sljemenskog vidikovca trajat će svega 16 minuta.

Gradonačelnik Bandić je najavio da će radovi će započeti 25. siječnja, a završit će na Dan Grada Zagreba, 31. svibnja 2020. godine.

Podsjetimo, tvrtka GIP Pionir odabrana je temeljem javnog natječaja te je već odradila rušenje stare žičare i čišćenje koridora za novu za što je dobila oko 4,5 milijuna kuna.

No neobično je da je gradonačelnik Bandić još 3. siječnja prilikom potpisivanja Ugovora o darovanju zemljišta za izgradnju žičare Sljeme s ministrom Goranom Marićem govorio kako nije konačna odluka da će radove izvoditi GIP Pionir: http://zg-magazin.com.hr/potpisan-ugovor-o-darivanju-zemljista-za-izgradnju-zicare-sljeme/

»Pročitao sam u novinama da je posao dobila tvrtka koja je gradila zgradu u kojoj stanujem, ja stvarno ne znam tko je dobio«, izjavio je tada Bandić i dodao da Grad ima dvije ponude – jednu od 298 milijuna kuna, o kojoj smo ranije pisali i drugu »tešku« 443 milijuna kuna. (ZG-m)