Radićeva ulica – u potpunosti obnovljena

Radićeva ulica – u potpunosti obnovljena

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je Radićevu ulicu, na kojoj je završena kompletna obnova.

Radovi su započeli 29. ožujka ove godine, a obuhvatili su kompletnu rekonstrukciju postojeće javne kanalizacije, vodoopskrbne mreže i plinovoda sa svim priključcima, kompletnu EEN mrežu te ponovnu ugradnju kocki u kolnik i nogostupe umjesto dosadašnjeg asfalta.

Radovi su završeni polovicom kolovoza, međutim, uporabna dozvola ishođena je nakon tehničkog pregleda 31. kolovoza. Ukupna vrijednost investicije je oko 8,5 milija kuna bez PDV-a.

“Prije svega zahvaljujem na strpljenju obrtnicima iz Radićeve ulice koji nisu mogli raditi punim kapacitetom proteklih pet mjeseci koliko je trajala obnova, a zatim i stanovnicima Radićeve i Gornjega grada, zbog autobusa koji nije mogao prometovati”, rekao je gradonačelnik Bandić. “Naišli smo na legitiman zahtjev ugostitelja da se ukine autobusna linija, međutim, molim ih da se solidariziraju sa stanovnicima Gornjega grada kojima je autobus jedino prijevozno sredstvo do njihovih domova.”

Zg-magazin