Nova oprema za JVP Grada Zagreba

Nova oprema za JVP Grada Zagreba

Pred Vatrogasnom postajom Dubrava zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i počasni član Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, u srijedu 7. rujna  je prisustvovao primopredaji i demonstraciji opreme za tehničke intervencije i spašavanje iz ruševina što ju je nabavio Ured za upravljanje u hitnim situacijama te dodijelio Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba na korištenje.

Oprema se sastoji od modernih hidrauličnih setova za podizanje urušenih objekata i rezanje lima nakon teških prometnih nesreća te sprava za provalu protuprovalnih vrata.

Zapovjednik JVP Grada Zagreba Siniša Jembrih je istaknuo da će nova oprema znatno olakšati posao vatrogasnim službenicima u kriznim situacijama, što je katkada odlučujući faktor u spašavanju građana u nevolji. Dodao je također da su moderni automobili sastavljeni od različitih metala te da su moderna vrata mnogih stanova osmišljena da se odupiru provalnicima. No, s novom hidrauličnom opremom, kako je rekao, takve prepreke vatrogascima više ne predstavljaju problem.

Gradonačelnik je naglasio da Zagrepčani imaju najmoderniju tehniku za spašavanje i najbolje opremljene vatrogasce u Hrvatskoj. “Nabava suvremene opreme u dogovoru sa stručnjacima je nužan faktor da se visoki standard reagiranja u hitnim situacijama, a na kojeg su građani navikli, održi. Zahvaljujući učestaloj modernizaciji opreme te hrabrim vatrogascima i volonterima Civilne zaštite, stvorili smo jedan složni tim od dobroobučenih pojedinaca  spremnih za sve izazove” – poručio je.

Pokazna vježba spašavanja osobe iz u jarak prevrnuta automobila je uspješno izvršena u roku od svega pet minuta, a nesretni vozač je iz jarka sigurno prevezen u vozilo hitne pomoći.

Zg-magazin