New Orleans Festival stiže u Zagreb

New Orleans Festival stiže u Zagreb

Jedan od najpoznatijih parkova u Zagrebu, Zrinjevac, 3. i 4. lipnja ugostit će New Orleans Festival. New Orleans, jedan od najstarijih i najživopisnijih gradova SAD-a u centru Zagreba donijet će svoju jedinstvenu veselu i zabavnu multikulturalnu atmosferu, glazbu i naravno – kuhinju. Ovaj američki grad nadaleko je poznat po svojim francuskim, španjolskim i afroameričkim utjecajima u zvukovima, mirisima, okusima i bojama.

Svi građani, ali i gosti Zagreba, moći će kušati kreolsku kuhinju, specifičnu zbog način kuhanja koji je nastao iz mješavine različitih utjecaja – europskih, afričkih, karipskih, američkih, indijskih i drugih. Kreolsku kuhinju nalazimo, između ostalog, na Karibima (Portoriko, Kuba, Dominikanska Republika, Martinik, Gvadalupe, Haiti…), u većem dijelu Južne Amerike i u državi Louisiani, SAD, a poseban je doživljaj ona iz New Orleansa.

New Orleans je poznat i po jakim poveznicama s glazbom, posebnom jazz i funk glazbom te se grad smatra mjestom rođenja ovih glazbenih pravaca. Osim jazza i funka uz New Orleans povezujemo rhythm & blues i rock & roll. Nesumnjivo će vas ova vesela atmosfera jednog od najstrastvenijih gradova svijeta odmah povesti u svome ritmu, a što vas sve očekuje na Zrinjevcu sljedećeg petka i subote saznajte na službenoj Facebook stranici Festivala.

Naslovna fotografija: New Orleans, daringpenguin.com

(Zg-magazin)