Ministar Kujundžić tvrdi da je zdravstvena usluga u Hrvatskoj sve kvalitetnija

Ministar Kujundžić tvrdi da je zdravstvena usluga u Hrvatskoj sve kvalitetnija

(Foto: https://vlada.gov.hr)

„Nastavljamo s procesom koji smo započeli prošle godine, a to je funkcionalno spajanje bolnica, smanjivanje kapaciteta akutnih kreveta i odjela koji nisu potrebni, a s druge strane poboljšanje mreže primarne zdravstvene zaštite“, najavio je Kujundžić

Ivana Vranješ

Diljem Hrvatske u nedjelju je obilježen Svjetski dan bolesnika. Tom prigodom ministar zdravstva Milan Kujundžić prisustvovao je misi u kapelici Kliničke bolnice Dubrava te je posjetio pacijente na bolničkim odjelima.

„Kada je riječ o hrvatskom zdravstvu danas želim poručiti da i mali, ali stvarni pomak u pozitivnom smislu je puno više nego obećanja i marketinški spinovi. Pozitivni pomaci se događaju glede kvalitete, dostupnosti usluga, lista čekanja, gradnje dnevnih bolnica i opremanja, investiranja u edukaciju, a sve to u službi bolesnih da ih je što manje i da ih što bolje liječimo“, rekao je ministar Kujundžić. Naglasio je da se ozbiljno radi na reformi zdravstva. „Zdravstvenu mrežu ćemo učiniti dostupnu svima, podići ćemo kvalitetu, ali i odgovornost svih u zdravstvenom sustavu. Nastavljamo s procesom koji smo započeli prošle godine, a to je funkcionalno spajanje bolnica, smanjivanje kapaciteta akutnih kreveta i odjela koji nisu potrebni, a s druge strane poboljšanje mreže primarne zdravstvene zaštite“, najavio je Kujundžić.

Umirovljenica kojoj je 2014 godine u KB Dubrava ugrađena srčana premosnica pohvalila je liječničku skrb.

„Zahvalna sam doktorici Dijani Rudan koja mi je spasila život, jer da nije bilo nje tko zna kada bih došla na red za operaciju. No sada su se javile druge bolesti, imam problema sa štitnjačom. Teško mi je, jer uz dopunsko zdravstveno osiguranje moram plaćati i neke lijekove. Da mi jedan od članova obitelji ne plaća dopunsko osiguranje ne bih se mogla liječiti“, rekla nam je umirovljenica.

Marijan je istaknuo kako je kao pacijent vrlo zadovoljan zdravstvenom skrbi jer je uvijek dobio korektne usluge. „Iako nemam prigovore na hrvatsko zdravstvo, smatram da treba nešto i poboljšati.Naime, pacijenti ne bi trebali čekati dugo na pretrage i treba nešto u tom smislu poduzeti“,rekao je Marijan.

Na bolničkom odjelu KB Dubrava trenutno se liječi Jurica Čović koji je rekao kako je izuzetno zadovoljan zdravstvenom skrbi.

„Sve pohvale medicinskom osoblju. Skrb je prvoklasna i osoblje je jako ljubazno. No u zdravstvu općenito je možda potrebno više brige da se svima osigura jednako dostupna zdravstvena usluga, da svi imaju jednaku mogućnost liječenja“, istaknuo je Čović.