Međunarodni dan zaštite životinja

Međunarodni dan zaštite životinja

U organizaciji Grada Zagreba i udruga za zaštitu životinja te veterinarskim organizacijama, u nedjelju, 9. listopada, od 10.00 do 18.00 sati, u parku Bundek, održat će se, po 14. put manifestacija Međunarodni dan zaštite životinja. Tim je povodom održana konferencija za tisak, u srijedu 5. listopada.

“Sa željom da senzibiliziramo javnost o potrebi zaštite životinja, na ovogodišnjoj manifestaciji poseban osvrt bit će na pokretanju projekta izgradnje Skloništa za napuštene mačke u Zagrebu pod nazivom People 4 Cats u Dumovcu”, istaknuo je ravnatelj Zoološkog vrta i Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba Damir Skok.

Vlatka Balaš iz udruge Prijatelji životinja najavila je, uz bogatu ponudu veganske hrane na štandovima, i VeGe piknik koji se po drugi puta održava u okviru Međunarodnog dana zaštite životinja.

Gradonačelnik Milan Bandić pozvao je građane da se u nedjelju pridruže manifestaciji na Bundeku te zabave uz koncert grupe Crvena jabuka, kojim će završiti Međunarodni dan zaštite životinja.

“Tko nema kućnog ljubimca neka ga nabavi jer će s njim dobiti još jednog prijatelja, a oni koji ih imaju neka se o njima odgovorno brinu”, dodao je gradonačelnik.

Pjevač grupe Crvena jabuka Dražen Žerić – Žera je izrazio zadovoljstvo što će nastupati na ovoj manifestaciji. “Nadam se da ćemo se u nedjelju svi lijepo družiti i zabaviti”, rekao je Žerić.

Program događanja:

10.00 sati – predstavljanje sudionika i najava događanja,
10.30 sati – staza s preprekama (Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet)
HKS – predstavljanje najljepših pasmina Europe i svijeta u 2016.,
11.00 sati – pokazne vježbe sa službenim psima – MUP
11.30 sati – utrka Nema predaje (udruga Futura – daj šapu),
prikaz rada rehabilitacijskog psa (Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i
mobilitet,
12.30 sati – nastup dječjih zborova Kikić, Genijalci, Medenjaci i Slavuji,
13.30 sati – proglašavanje pobjednika i dodjela nagrada najboljima u utrci Nema predaje,
Revija pasa za udomljavanje (Sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba,
14.00 sati – pokazne vježbe sa službenim psima – MORH,
16.00 sati – koncert grupe Crvena jabuka.

(Zg-magazin)