Kretanje kroz elemente

Kretanje kroz elemente

Projekt CreArt odgovara na potrebe unutar europskih kulturnih institucija, koje dijele zajednički izazov, a to su povećanje gospodarskog i društvenog doprinosa u kulturi, poticanje kreativnosti u najširim krugovima društva. Projekt je pokrenuo i njime koordinira Fundación Municipal de Cultura iz španjolskog Valladolida.

Međunarodna multimedijalna izložba pod nazivom „Kretanje kroz elemente“ otvoriti će se danas u Galeriji Greta na adresi Ilica 92 s početkom u 20 sati. Riječ je o trećoj u nizu izložbi umjetnika iz Pariza i Zagreba, a zajednički projekt ima osnovnu temu izraziti doživljaje gradova izvan uobičajenih turističkih prikaza. Ova je izložba povezana s događanjem na Gornjem gradu u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika i CreArta, Mreže kreativnih gradova. Projekt CreArt odgovara na potrebe unutar europskih kulturnih institucija, koje dijele zajednički izazov, a to su povećanje gospodarskog i društvenog doprinosa u kulturi, poticanje kreativnosti u najširim krugovima društva. Projekt je pokrenuo i njime koordinira Fundación Municipal de Cultura iz španjolskog Valladolida.

Tako će na Strossmayerovom šetalištu u parku Grič posjetitelji moći vidjeti 21. kolovoza od 17 do 21 sat umjetničke instalacije, land art, objekti, video, glazba i performance.

U galeriji Greta i na Gornjem Gradu izlagati će brojni umjetnici među kojima su Nina Iris Bešlić, Isa Bourland, Marie Dekerle, Jérémy Faivre, Alexandre Garcia, Mio Hanaoka, Zvjezdana Jembrih, Renata Ladović Meštrović, Sabina Mikelić, Dorty Novak, Akiko Okumura, Vesna Šantak, Joanna Wong, Nataša Vuković, Omar Traore. Multimedijalna izložba u Galeriji Greta biti će otvorena do 24. kolovoza.

(zg-magazin)