Francuzi su prvaci svijeta, Hrvatska završila na šestom mjestu

Francuzi su prvaci svijeta, Hrvatska završila na šestom mjestu

Thierry Omeyer, vratar francuske rukometne reprezentacije izabran je za najkorisnijeg igrača Svjetskog prvenstva, dok je Slovenac Dragan Gajić najbolji strijelac prvenstva sa 71 golom

Katar ipak nije uspio ostvariti senzacionalan završetak i osvojiti Svjetsko prvenstvo u rukometu kojem je bio domaćin. Francuzi su ih pobijedili u finalu s 25:22. Francuska je tako po peti put osvojila svjetsku zlatnu medalju, a njezini su reprezentativci aktualni europski i olimpijski prvaci.

Nikola Karabatić s pet golova, Daniel Narcisse i Valentin Porte s četiri, najbolji su kod Francuza, dok je kod Katara Žarko Marković postigao sedam, a Rafael Capote šest pogodaka.

Francuzi su već u drugoj polovici prvog poluvremena stvorili dovoljnu razliku od šest pogodaka (13:7), te ju čuvali do kraja susreta ne dozvoljavajući neizvjesnost u bilo kojem trenutku.

Poljski rukometaši osvojili su broncu svladavši u dramatičnoj utakmici za treće mjesto Španjolsku nakon produžetka 29:28 (24-24, 13-13). Španjolci su vodili u drugom poluvremenu, no Poljaci su ih stigli i u zadnjim sekundama došli do izjednačenja pogotkom Szybe.

Hrvati su završili na šestom mjestu zbog poraza od Danaca (28:24), osigurane su kvalifikacije za Olimpijadu a našim rukometašima i stožeru ostaje vrijeme za analizu ovako loše izvedbe.

Thierry Omeyer, vratar francuske rukometne reprezentacije izabran je za najkorisnijeg igrača Svjetskog prvenstva, dok je Slovenac Dragan Gajić najbolji strijelac prvenstva sa 71 golom. Idealna momčad prvenstva, bez Hrvata, izgleda ovako: Na golu je Francuz Thierry Omeyer, lijevo krilo je Španjolac Valero Rivera, lijevi vanjski je reprezentativac Katara Rafael Capote, srednji vanjski Francuz Nikola Karabatić, desni vanjski je još jedan igrača Katara Žarko Marković, desno krilo Slovenac Dragan Gajić, a kružni napadač Poljak Bartosz Jurecki. (zg-magazin / foto: quatar2015)