Dani kruha u Tehničkom muzeju

Dani kruha u Tehničkom muzeju

„Kroz interaktivni pristup posjetitelji imaju priliku aktivno sudjelovati u akciji, posijati pšenicu, na ručnom žrvnju samljeti pšenicu te na kraju i zamijesiti tijesto za kruh. Svi posjetitelji će kao uspomenu ponijeti malu vrećicu s pšenicom“, navode organizatori.

Tehnički muzej organizira edukativnu akciju pod nazivom Dani kruha, koja započinje danas i trajati će sve do 31. listopada 2014. godine. Akcija je zamišljena kroz radionice namjenjene djeci predškolske i niže osnovnoškolske dobi, na kojima će djeca imati priliku naučiti sve o dugom putu od pšenice do kruha.

„Kroz akciju ćemo proći povijesni put od nekoliko tisuća godina te upoznati razvoj alata i sprava za obradu zemlje, sijanje žitarica, razvoj mlinova za preradu žitarica u brašno i na kraju pretvaranje brašna u tijesto iz kojeg pečenjem nastaje kruh. Kroz interaktivni pristup posjetitelji imaju priliku aktivno sudjelovati u akciji, posijati pšenicu, na ručnom žrvnju samljeti pšenicu te na kraju i zamijesiti tijesto za kruh. Svi posjetitelji će kao uspomenu ponijeti malu vrećicu s pšenicom“, navode organizatori.

Za sudjelovanje školskih i predškolskih grupa obvezna je prethodna telefonska najava, a za pojedinačni posjet nisu potrebne najave. Pojedinačni posjeti su mogući vikendom u terminima u 9 i 11 sati. Akcija se održava od utorka do petka od 9 do 15 sati, subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati. Cijena ulaznice je 15 kuna, a u cijenu je uključeno stručno vodstvo i materijal za radionicu.

(zg-magazin)