Bronca za Hrvatsku na Svjetskom parastolnoteniskom prvenstvu

Bronca za Hrvatsku na Svjetskom parastolnoteniskom prvenstvu

Nakon velikog uspjeha na Svjetskom pojedinačnom parastolnoteniskom prvenstvu što je održano Celju prošlog tjedna, u prostorijama Zagrebačkog sportskog saveza u ponedjeljak je održana konferencija za medije u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog stolnoteniskog saveza.

»Zadovoljna sam broncom, to je moja prva svjetska pojedinačna medalja. Očekivala sam jako teške mečeve, dala sam sve od sebe i napravila još jedan iskorak u kvaliteti svoje igre. U polufinalu nisam bila prava, ali cijelu godinu naporno radimo što se na kraju i isplatilo«, izjavila je brončana Anđela Mužinić, koja nakon uspjeha u Celju zauzima visoko peto mjesto na svjetskoj rang listi.

Od ostalih predstavnika Hrvatske, Mirjana Lučić je poražena u četvrtfinalu, dok Pavao Jozić, Helena Dretar Karić i Tomislav Špalj nisu prošli grupnu fazu natjecanja.

Prisutne je pozdravio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. »Čestitam našim sportašima na izvanrednom uspjehu, naročito Anđeli Mužinić na brončanoj medalji u vrlo jakoj konkurenciji. Nakon ekipne srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, brončana medalja iz Celja daje dodatni vjetar u leđa našim paraolimpijcima uoči Europskog prvenstva iduće godine«, poručio je gradonačelnik. (ZG-m)