Božićni jelovnik nutricionistice Selme Redžepagić

Božićni jelovnik nutricionistice Selme Redžepagić

Nutricionistica Selma Redžepagić iz Toronta je posebno za čitatelje ZG-magazina pripremila božićni jelovnik od zdravih i lako probavljivih sastojaka.

Predjelo:

– kanapei od crnog kruha s namazom od mladog sira i mljevenim sezamom posutih sitno sjeckanim peršinom uz malo pršuta te preliveni maslinovim uljem

– kuhana šparoga marinirana u maslinovom ulju, limunu i sjemenkama konoplje, sve umotano u šnitu domaćeg pršuta

 Glavno jelo:

pečena puretina u marinadi od začinskog bilja i bijelog vina,sa preljevom od dinstane rajčice,tikvica i paprike

Prilog:

– pire od bundeve, špinata i sjemenki sezama uz hrskavo zapečenu cvjetaču u umaku od kurkume

Desert:

– pečene jabuke uz komadiće ananasa, krupnije sjeckanih oraha u umaku od suhih smokava i cimeta

 

(S. K.)