“Belson nostalgija” u potrazi za donacijama

“Belson nostalgija” u potrazi za donacijama

Tijekom godine nastupili smo na 2 rally-a i na 7 brdskih utrka. Rezultati nisu izostali. Na rally-u će naša posada vjerojatno osvojiti naslov Prvaka Hrvatske u kategoriji Historic vozila. Na brdskim stazama smo u borbi za treće mjesto u dvije klase, kao i za naslov klupskog pobjednika Prvenstva Hrvatske

Klub Belson nostalgija specijalizirao se za utrke s povijesnim natjecateljskim vozilima. Nastupamo već 10 godina u kojima smo osvojili pregrst trofeja. Naši vozači bili su više puta Prvaci Hrvatske, 3 puta osvajali su 2. mjesto na CEZ Historic prvenstvu, kao i jednom 2. mjesto na FIA Europian Hill Climb Championshipu. Prvenstveno nastupamo na brdskim stazama, no niti rally i krug nam nisu nepoznanica.

DSC_karlo-zupan-yugoU 10-toj jubilarnoj godini odlučili smo da sa pomlađenom ekipom nastupamo samo na Prvenstvu Hrvatske na brdskim stazama i rally-u. Naš trud prepoznala je i naša naftna kompanija, tako da nastupamo pod imenom INA historic team. Pomoć INA-e je svakako dobrodošla, no ona je nedovoljna za sve troškove koje imamo.

Tijekom godine nastupili smo na 2 rally-a i na 7 brdskih utrka. Rezultati nisu izostali. Na rally-u će naša posada vjerojatno osvojiti naslov Prvaka Hrvatske u kategoriji Historic vozila. Na brdskim stazama smo u borbi za treće mjesto u dvije klase, kao i za naslov klupskog pobjednika Prvenstva Hrvatske.

Pred nama su nastupi na 2 brdske trke u Buzetu i Dubrovniku, kao i 2 rally-a u Poreču.

Ne treba naglašavati da sve to traži mnoga odricanja i znatna materijalna sredstva. Zato, da bi mogli uspješno okončati sezonu, potrebna nam je pomoć. Trebamo donacije ili sponzorstva u materijalnom ili financijskom obliku. Treba nam gorivo, hrana, mineralna, sokovi, higijenske potrepštine… Napomenuo bih da ne boravimo po hotelima i slično, nego putujemo sa kamperima, pripremamo hranu sami, sve kako bi maksimalno uštedjeli.

Zato vas molimo da nam pomognete ako je ikako moguće. Svaka pomoć je i više nego dobrodošla.

U nastavku vam predstavljamo naše vozače.

Župan Zvonimir: 23 godine. Nakon prošlogodišnje debitantske sezone, ove godine sa svojim Renaultom 5 GT turbo redovito osvaja postolja u svojoj klasi P2 do 2000 ccm. Sigurno bi mogao i više, ali obveze na poslu su ga spriječile da nastupi na nekim utrkama.

Župan Karlo: 22 godine. U svojoj trećoj godini nastupanja sazrio je u pravog vozača i mehaničara. Iza sebe ima naslov viceprvaka 2014. u CEZ Historic prvenstvu, kao i 3. mjesto 2015. na Prvenstvu Hrvatske. Stalno nastupa sa vozilom Yugo, prvo sa 1100 ccm, pa sa 1300 ccm, a na posljednjoj trci je uspješno sjeo u Yugo 1.3 pripremljen po najjačoj specifikaciji.

Smolek Ivan: 34 godine. Nakon nastupanja u tehničkim disciplinama, opredjelio se za Prvenstvo povjesnih vozila. Sa svojim atraktivnim Abarth 1000 Prvak Hrvatske je 20014. i 2015. godine.

Jurić Renzo: 46 godina. Iskusni Istrijan do sada je bio trostruku Prvak Hrvatske. Natupa sa Fiat 127 ili sa Fiat 1100 R. Svojim iskustvom daje velik doprinos timu.

oto-peglicaJuričev-Martinčev Marko-Oto: 43 godine. Iako sa najmanjim vozilom, sa svojim Fiatom 126 najvjerojatniji je pobjednik rally prvenstva. Uspješan je i na brdskim stazama.

Dolski Klaudija: 38 godina. Debitirala je na posljednjoj trci u Ilirskoj Bistrici. Svoj prvi nastup odvozila je izuzetno dobro, te prema ozbiljnosti pristupa smatramo da je pred njom uspješna karijera.

Brozović Zlatko: 56 godina. 40-tak godina u automobilizmu dovoljno govori o iskustvu. Pregršt rezultata do sada. Voditelj tima, ove godine nastupa kad netko drugi ne može, s tuđim automobilima, sve u interesu tima.

Zato vas još jednom molimo za vašu podršku. Svaka pomoć je više nego dobrodošla. Ako nam želite dati materijalnu donaciju, nazovite i mi dolazimo. Financijsku pomoć možete uplatiti na žiro račun kluba, za što ćete dobiti valjani račun.

Unaprijed hvala,

Zlatko Brozović, predsjednik Kluba Belson nostalgija

Tel: 091.13.33.866

e-mail: broz@belson.hr

IBAN HR3924840081103888262