ABBA se ponovno okuplja!

ABBA se ponovno okuplja!

Svojedobno planetarno popularna švedska pop skupina ABBA ponovno se okuplja te će više od 30 godina od zadnjeg javnog nastupa ostvariti »novo digitalno iskustvo« u 2018. godini, objavljeno je u srijedu navečer. Skupina ABBA koja je u svom portfelju imala poznata mnogobrojne hitovi iz 70-ih i ranih 80-ih kao što su Waterloo, Dancing Queen i Take A Chance On Me planetarno popularni, razišla se 1982. godine.

Članovi skupine Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson i Anni-Frid Lyngstad radit će sa Simonom Fullerom, kreatorom Američkog idola.

»Istražujemo novi tehnološki svijet, s virtualnom stvarnošću i umjetnom inteligencijom što će nam omogućiti da stvorimo nove oblike zabave i zadovoljstva koje prije nismo mogli ni zamisliti«, rekao je Fuller.

On je u 30 godina karijere bio menadžer pjevačicama Annie Lennox, The Spice Girls i Amy Winehouse, engleskom nogometašu Davidu Beckhamu, tenisaču Andyju Murrayu, trkaču Lewis Hamilton te triju pobjednika Amerčkog idola: Kelly Clarkson, Carrie Underwood i David Cook.

»Naši fanovi diljem svijeta stalno nas pozivaju da se ponovno okupimo i nadamo se da će stvaranje nove ABBA-e za njih biti jednako uzbudljivo kao za mene«, rekla je Lyngstad.

Pojedinosti o njihovu ponovnom okupljanju bit će objavljene sljedeće godine.

(zg-m)