40. izdanje utrke INA Delta Rally

40. izdanje utrke INA Delta Rally

Za 40-to izdanje do sada su se prijavile 42 posade iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Ukupna dužina ovogodišnje staze rallya iznosi 273 kilometra, ima 121 kilometar brzinskih ispita na 4 različite staze.

Četrdeseti po redu INA Delta Rally održati će se danas i sutra u organizaciji Auto kluba „INA DELTA“ Zagreb. Start prve etape rallya započeti će danas u 19 sati na Zagrebačkom velesajmu.

INA Delta Rally je najstarije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj, a također je i među najkvalitetnijim u ovom dijelu Europe. Utemeljeno je 1974. godine, a danas ima europski predznak, službenog FIA Rally prvenstva Srednje Europe. Za 40-to izdanje do sada su se prijavile 42 posade iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Ukupna dužina ovogodišnje staze rallya iznosi 273 kilometra, ima 121 kilometar brzinskih ispita na 4 različite staze.

Prošlogodišnji pobjednici bili su vozači posade Juraj Šebalj i Toni Klinc iz AKK Sveta Nedelja, koji će i ove godine ponovno nastupiti na utrci.

Posebna regulacija prometa

Zbog održavanja utrke danas će od 18 do 20 sati privremeno za promet biti zatvorene ulice: Ulica Joszefa Antalla (od sjevernog ulaza u Zagrebački velesajam prema istoku do Avenije Većeslava Holjevca), Ulica Damira Tomljanovića (od ulice Joszefa Antalla do Motela Zagreb), Avenija Većeslava Holjevca (od Slavonske avenije do Avenije Dubrovnik – sve servisne prometnice na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma). Obilazak će biti kroz Jadranski most i Most mladosti. Sutra će biti zatvorena Sljemenska cesta od raskrižja u Bliznecu prema Žičari, Sljeme od Doma Željezničara, zatim Šestine od restorana Šestinski lagvić. Obilazak će biti cestom Zagreb-Stubičke Toplice-Sljeme. Osim te dionice sutra će biti zatvorena i cesta D29 Kašina od okretišta autobusa na izlazu prema Mariji Bistrici, zatim Laz Stubički, nerazvrstana cesta prema Modrišima te cesta Ž2224 Sveti Matej-Karivaroš-Jakšinec do Mini marketa „Extra“. Obilazak će biti cestom Zagreb-Belovar-Adamovec-Marija Bistrica. Cesta Ž2219 Hunjka – Sljeme (Dom željezničara) – Šestine (Restoran Šestinski lagvić) također će biti zatvorena za promet, a obilazak će biti cestom Zagreb-Stubičke Toplice-Sljeme i obratno.

(zg-magazin)